Podzimní Londýn 2. část

středa, února 15, 2017


Jak jsem slíbila, přidávám 2. část našeho tripu do Londýna. Dnes bych se zaměřila trochu víc na praxi, chtěla bych vám ukázat, kde všude jsme byli, a co krásného jsme viděli. Předpokládám, že většinu z toho budete znát, ale i přesto si troufám říct, že mám v rukávu pár tipů, o kterých uslyšíte poprvé. Pokud jste ještě nečetli první část a zajímali by vás všeobecné informace o ubytovaní, dopravě a stravování v Londýně, určitě na ni koukněte. Dozvíte se tam taky něco o našich zkušenostech a mám tam pro vás i 3 tipy, které jistě oceníte. 

Naleznete ZDE

1. DEN


Přijeli jsme po poledni, ale k našemu prvnímu pořádnému průzumu došlo až navečer. Nejprve jsme se totiž museli ubytovat a jak jsem již popisovala v 1. části, to nebylo tak uplně snadné. Poté tedy první naše cesta vedla k London Eye. 


Hned u London Eye byly i vánoční trhy (byl zrovna první advent) spolu s touhle úžasnou atrakcí, kterou jsme si zamilovali už v Prateru ve Vídni. Navíc plusem bylo, že jsme díky tomu měli nádherný výhled jako z London Eye. A pro porovnání nás dva lístky přišly pouze na poloviční cenu jedné jízdy na Oku.

2. DEN



Druhý den jsme se hned dopoledne vydali do centra. Začali jsme u pevnosti Tower of London. Pro upřesnění - žádnou z památek jsme nenavštívili, ceny jsou opravdu astronomické a zas takový histrický nadšenci nejsme.



Plynule jsme navázali na Tower Bridge, který se nachází v těsné blízkosti pevnosti. Zrovna byl v procesu oprav, ale naštěstí pouze sjízdná část, chodci měli vstup neomezený. Kromě věží - na ně se samozřejmě musí platit vstupné.


Ještě než jsme přesli přes Tower Bridge na druhý břeh, kochali jsme se moderní panoramou v čele s The Shard (= střep). U mrakodrapu jsme poté i byli a vypadá opravdu velkolepě.



Druhý břeh je postaven v moderním duchu. Celkově se mi líbí, že se Londýn nebojí skombinovat historii a modernu, protože výsledek je opravdu podivuhodný. I když by se mohlo zdát, že se tyto dva prvky budou tlouct, opak je pravdou (aspoň v mých očích).


Pohled na druhý břeh řeky (pro nás tedy první, na kterém se nacházel Tower of London). The Walkie-Talkie (=vysílačka) nalevo, The Gherkin (=okurka) napravo.



Poté jsme se prokličkovali až k London Eye a Big Benu, ale fotky bohužel žádné pořádné nemám, tudíž přeskočíme k jízdě autobusem ( to je pro ukázku, jak jsem mluvila v 1. části, že jsou všude červená tlačítka "stop" a po zmáčknutí na ceduli vepředu se napíše "bus stopping"  - jediný způsob, jak zařídit, aby vám autobus zastavil, nezstavuje totiž na každé zastávce, pouze pro výstup a nástup). Přijeli jsme do Little Venice, což je nádherná čtvrť boathousů, připomínající Benátky. Na jaře to tam můsí být tak romantické, i na podzim to mělo krásnou a klidnou atmosféru.





Na zpáteční cestě jsme se stavili na Oxford Street a jak určitě víte, tam je to na trochu dýl, tudíž jsme ji stihli za světla i za tmy. Pak přišla na řadu China Town, kde mají nejlepší zelený čaj jen za £1, a Piccadilly Circus.

3. DEN



Ani další den jsem nelenošili, ale hned dopoledne jsme se vydali do Canary Wharf, což je vlastně mrakodrapová čtvrť. Pro vysvětlení přítel prostě zbožńuje moderní architekturu, hlavně tedy mrakodrapy, takže jsme si je v Londýně nemohli nechat ujít. Tato čast je tedy vážně jen pro podobné fandy, ale i sama za sebe musím říct, že se mi tato krásně upravená, moderní a čistá část města líbila.



To už je vzdálený pohled na Canary Wharf a známá (mnou tedy osobně moc ne) plachetnice Cutty Sark alias Královna oceánů. Pro lodní nadšence se uvnitř lodi (která je upevněna na pevnině v betonu) nalézá výstava a historický výklad.





Busem jsme poté dojeli blíže k centru, prošli jsme přes ten nejúžasnější trh, který už vážně nevím, kde ležel. Ale snad každý prodejce tam na nás volal a lákal k ochutnávce. Dále jsme si to namířili kolem Shakespearova Globe a přes nedaleko ležící Millennium Bridge, který je známý mimojiné z Harryho Pottera.




Ale byli jsme v časovém presu, jelikož jsme měli na 16. hodinu rezervaci ve Sky Garden, což je vlastě zimní zahrada s vyhlídkou a barem na The Walkie-Talkie (mrakodrap, který jsem vám ukazovala prve). Ráda bych vám popsala, jak užasný zážitek to byl, ale ani slova a bohužel ani fotky, nejsou dostatečně výstižné. Každopádně rezervace na hodinovou návštěvu je zdarma (čas vám však nikdo nehlídá), tudíž tuto možnost určitě využijte, je to nezapomenutelný zážitek. Avšak doražte s předstihem, neboť fronty tam jsou pravděpodobně celý den a nezapomeňte si s sebou i potvrzení rezervace, které vám vyjede na stránkách Sky Garden.


Poté jsme se šly už jen podívat k London Eye a Big Benu a druhý den už nás čekal odjezd domů.

Snad se vám tento fotoreport líbil a aspoň trochu vás nalákal na další cestování, právě třeba do Londýna. Také doufám, že jsem vám Londýn ukázala i z trochu jiné stránky a že nějakých z mých tipů na místa využijete a podívate se tam. 

Jaké je vaše oblíbené místo v Londýně? 
Dejte mi vedět v komentářích :)

0 komentářů